nieuws

CDA wil uitleg van college Hengelo over bezuiniging

Stadhuis Hengelo
Stadhuis Hengelo
Het CDA in Hengelo wil weten wat de gevolgen zijn van bezuinigingsmaatregelen van het college van B&W voor de inwoners van Hengelo.
Het gemeentebestuur van Hengelo maakte vorige week bekend dat een tekort van bijna negen ton is teruggebracht naar twee ton. Het gemeentebestuur gaat onder meer minder geld uitgeven aan wegenonderhoud. Het CDA wil precies weten wat de gevolgen zijn van die maatregelen zodat de gemeenteraad van Hengelo kan bepalen of het gemeentebestuur wel verantwoorde keuzes heeft gemaakt.

Tekort

Het CDA wijst erop dat er nog steeds een tekort van twee ton overblijft en dat dit een gevolg is van een veel te laks financieel beleid door het gemeentebestuur. 'Het college probeert het zinkende schip drijvende te houden,' stelt CDA-fractievoorzitter Dragt. 'Wij vragen ons of hoe lang ze dit volhoudt. Geld dat er niet is, kun je ook niet uitgeven. En de bodem van de Hengelose schatkist is al lang bereikt.' Daarom is het CDA ook verbaasd over het        doorzetten van plannen als het Skateplaza en de Beren op de Markt, aldus Dragt.

10 miljoen

De gemeenteraad van Hengelo beslist in november over een nieuwe bezuinigingsronde voor de jaren 2013 tot 2016. Er moet in die periode 10 miljoen euro bezuinigd worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.