Nieuws

Vier jaar cel en tbs na serie van bizarre brandstichtingen en beschietingen woningen Rijssen

Vier jaar cel en tbs na serie van bizarre brandstichtingen en beschietingen woningen Rijssen
Vier jaar cel en tbs na serie van bizarre brandstichtingen en beschietingen woningen Rijssen © RTV Oost
Een 29-jarige man uit Rijssen is veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en een lichte vorm van tbs. De man stak in 2018, samen met een vriend, meerdere schuren en een vakantiewoning in het buitengebied in brand, omdat hij de sporen van inbraken wilde uitwissen. Het vakantiehuis brandde helemaal af, de schade liep in de tonnen.
De man wilde met zijn vriend een ondergrondse hennepkwekerij beginnen ergens in een natuurgebied en was op zoek naar bouwmaterialen.

Beschoten woningen

De Rijssenaar werd ook veroordeeld, omdat hij meerdere woningen zijn woonplaats met een geweer beschoot. De man wilde wraak nemen op een groep mensen die hen het leven lastig zou maken. Met de kogels moest een boodschap worden afgegeven, "dat wat ze bij mij deden moest stoppen".
De man vergiste zich twee keer en nam de verkeerde woningen onder vuur. Gelukkig vielen er geen slachtoffers, maar de schietpartijen zorgden voor veel onrust.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De 29-jarige is verminderd toerekeningsvatbaar, hij is niet alleen verstandelijk beperkt , maar hoorde ook stemmen in zijn hoofd. De man meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie en bekende alles.
Hij wil graag een behandeling. Die krijgt hij in de vorm van een tbs met voorwaarden, de zogenaamd lichte vorm van tbs. Als de behandeling niet goed loopt wordt die omgezet naar dwangverpleging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.