CU: Actie voor Pussy Riot onnodig kwetsend

Aanstootgevend en onnodig kwetsend. Zo formuleert de ChristenUnie in Enschede het optreden vrijdagavond van de actiegroep Femen op het multimediafestival Gogbot in Enschede. De fractie wil opheldering van het gemeentebestuur.

De vrouwen van de actiegroep zaagden met ontbloot lichaam op de oude Markt drie kruizen om met een kettingzaag. Zij protesteerden hiermee tegen de veroordeling van de feministische punkband Pussy Riot. Die kreeg twee jaar cel omdat de vrouwen in een kerk protesteerden tegen Poetin.

 

De ChristenUnie zegt met afkeuring kennis te hebben genomen van het protest van de sympathisanten op het gesubsidieerde festival Gogbot. Fractievoorzitter Van Houdt vindt dat kunstenaars het leven verrijken en dat de gemeente ze moet ondersteunen. Maar aan godslastering en onzedelijkheid zou de gemeente volgens Van Houdt niet moeten meewerken. Hij wil daarom van de wethouder weten of de gemeente op de hoogte was van het protest, waarom ze heeft besloten dat toe te staan en welke criteria zijn gehanteerd voor het subsidiëren. De vragen worden vanavond voorgelegd aan het gemeentebestuur.  

 

foto: Lourens Huizinga

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren