Nieuws

Vader en minderjarige zonen behalve moord Lotte (14) ook verdacht van verstoppen lichaam

De 14-jarige Lotte uit Almelo kwam eerder deze maand door een misdrijf om het leven.
De 14-jarige Lotte uit Almelo kwam eerder deze maand door een misdrijf om het leven. © Familie Lotte
De vader en zijn twee minderjarige zonen uit Almelo worden niet alleen verdacht van moord dan wel doodslag van de veertienjarige Lotte, maar ook van het verstoppen van haar lichaam. Aanvankelijk werd de vader een minder grote rol in de zaak toegedicht. Alle drie de verdachten blijven nog zeker dertig dagen langer vast voor onderzoek.
Het lichaam van Lotte werd eerder deze maand aangetroffen in een sloot aan de rand van industriepark Het Wendelgoor. Na uitvoerig forensisch onderzoek en sectie kwam het rechercheteam Bateleur 21 tot de conclusie dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen.
Tekst gaat verder onder foto
Het rechercheteam, dat de dood van Lotte onderzoekt, zette onder meer een speciale tekstwagen in om getuigen te vinden.
Het rechercheteam, dat de dood van Lotte onderzoekt, zette onder meer een speciale tekstwagen in om getuigen te vinden. © News United / Bert Kamp
Na een oproep - onder meer via een speciale wagen met een matrixbord - hebben zich intussen negen getuigen gemeld. Onder wie de bestuurder van een blauwe Mercedes, die rond het tijdstip van het misdrijf de wagen in de buurt parkeerde. Deze automobilist wordt gezien als een mogelijk belangrijke getuige.
Ook heeft het rechercheteam de beschikking over bruikbare videobeelden, afkomstig van beveiligingscamera's in de buurt.
Tekst gaat verder onder foto
Het herdenkingshoekje waar medescholieren een laatste groet aan Lotte konden brengen.
Het herdenkingshoekje waar medescholieren een laatste groet aan Lotte konden brengen. © Zone.college
Justitie heeft nog altijd geen mededelingen gedaan over de doodsoorzaak van het slachtoffer. De verdachten zitten in zogenoemde beperkingen, wat inhoudt dat ze - met uitzondering van hun advocaten - geen enkel contact met de buitenwereld mogen hebben.
Het misdrijf zorgde voor geschokte reacties, onder meer op haar school, het Zone.college in Almelo. Hier werd een speciale herdenkingshoek ingericht met een foto van Lotte en een condoleanceregister, waarin medescholieren een afscheidsgroet konden schrijven.
Ook werd op de school een 'coronaproof' herdenkingsdienst gehouden, waarvoor Lotte nog een allerlaatste keer naar de school werd overgebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.