Nieuws

Burgemeester van Zwolle in gesprek met koning Willem-Alexander over avondklokrellen

Burgemeester van Zwolle praat met koning Willem-Alexander over avondklokrellen
Burgemeester van Zwolle praat met koning Willem-Alexander over avondklokrellen © Mark Bakker
Burgemeester Peter Snijders van Zwolle heeft vanmiddag met koning Willem-Alexander gepraat over de 'avondklokrellen' in zijn gemeente. Afgelopen maandagavond kwamen honderden relschoppers naar het centrum van de stad. De ME voerde charges uit en meerdere personen zijn aangehouden.
Naast burgemeester Snijders spraken ook burgemeester Hubert Bruls van gemeente Nijmegen, Jos Wienen van Haarlem, Hans Verheijen van Sittard-Geleen en Cees van den Bos van de gemeente Urk met de koning. In die gemeenten was het sinds de invoering van de avondklok onrustig.
Tijdens de ongeregeldheden werden winkels geplunderd, auto’s in brand gestoken en bushokjes, camera’s en fietsen vernield. De politie heeft enkele honderden mensen gearresteerd en op diverse plekken werd de ME ingezet. In Zwolle gooiden relschoppers met vuurwerk en stenen. Bij die rellen heeft een politieagent een steen in zijn gezicht gegooid gekregen, daarvoor zijn twee minderjarige jongens aangehouden.
Koning Willem-Alexander sprak zijn waardering uit voor het werk van de politie, hulpverleners en alle betrokkenen die zich hebben ingezet de afgelopen avonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.