Nieuws

Münster in Duitsland niet meer 'in het rood' vanwege aantal coronabesmettingen

Münster in Duitsland niet meer 'in het rood' vanwege aantal coronabesmettingen
Münster in Duitsland niet meer 'in het rood' vanwege aantal coronabesmettingen © Getty Images
Münster is de eerste gemeente in de Duitse deelstaat Noordrein-Westfalen die niet meer in het 'rood' staat vanwege het aantal corona-infecties, meldt de WDR op basis van cijfers van het Robert Koch-Institut, het Duitse RIVM. Het is sinds oktober vorig jaar niet meer voorgekomen in Nordrein Westfalen dat een gemeente onder de signaalwaarde van 35 uitkwam. Noordrein-Westfalen grenst onder meer aan Overijssel.
De Duitse nieuwszender baseert zich op weekcijfers. Daaruit blijkt dat per 100.000 inwoners afgelopen week 32 nieuwe besmettingen werden geconstateerd. In absolute cijfers komt dat neer op 101 nieuwe geïnfecteerden de afgelopen week.

Coesfeld

Ook in het naastgelegen Coesfeld gaat het de goede kant op met het aantal nieuwe besmettingen. De signaalwaarde is daar 44,4. Iets meer dan 44 mensen op 100.000 inwoners raakten daar de afgelopen week besmet met corona. Het gaat om 98 mensen in absolute cijfers. Coesfeld heeft op de kaart een gele status
Net als in Nederland wordt in Duitsland het aantal nieuw bevestigde geïnfecteerde mensen elke dag gerapporteerd.

Signaalwaarde 50

Daarbij zijn vooral de weekcijfers belangrijk. De federale en deelstaatregeringen hebben in mei afgesproken dat wanneer de signaalwaarde uitkomt boven de 50 per 100.000 inwoners, er opnieuw strengere maatregelen moeten worden genomen om het virus in te dammen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.