Nieuws

Eerste bewoners zorgcentra Saxenburgh zijn gevaccineerd

Mevrouw Gerner als een van eerste bewoners van 't Vlierhuis in Ommen gevaccineerd
Mevrouw Gerner als een van eerste bewoners van 't Vlierhuis in Ommen gevaccineerd © Saxenburgh
De eerste vierhonderd bewoners van de zorgcentra van Saxenburgh in Hardenberg, Ommen en Coevorden zijn gisteren en vandaag gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat meldt de zorgkoepel na twee dagen 'ouderen prikken'. Volgens Saxenburgh is de vaccinatie goed verlopen.
Tien procent van de bewoners die nu in aanmerking komen voor het Pfizer-vaccin wil geen vaccin en nog eens tien procent mag op dit moment niet gevaccineerd worden, omdat deze bewoners onlangs een coronabesmetting hebben gehad of omdat ze allergisch zijn.
De gevaccineerde bewoners krijgen een vaccinatiebewijs, dat wordt vastgelegd in het medisch dossier. De eerste groep van vierhonderd bewoners bestaat uit ouderen die onder de verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde vallen. Bewoners van de zorgcentra die onder de verantwoordelijkheid van een huisarts vallen, krijgen later een oproep voor vaccinatie.
Eerste prik in zorgcentrum Oostloorn in Hardenberg voor mevrouw Ranter-Reinders
Eerste prik in zorgcentrum Oostloorn in Hardenberg voor mevrouw Ranter-Reinders © Saxenburgh

Optimistisch

Zoals op meer plekken in Nederland waren er ook bij de zorgcentra van Saxenburgh optimistische woorden bij de eerste prikken. Mevrouw Ranter-Reinders, bewoonster van Oostloorn in Hardenberg verklaarde tijdens de vaccinatie dat ze het erg belangrijk vindt:
Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn omgeving. Ik hoop dat alles weer snel normaal gaat worden.
Op 7 januari en 11 januari hebben respectievelijk de eerste ziekenhuis- en ouderenzorgmedewerkers hun eerste vaccinatie gekregen. Peilingen wijzen uit, dat de vaccinatiebereidheid onder Saxenburgh-medewerkers erg groot is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.