Bank legt Olympisch toppaard alsnog aan de ketting

De Rabobank heeft het paard waarmee Gerco Schröder op de Olympische Spelen nog zilver won aan de ketting gelegd. Dat bleek vandaag tijdens een zitting in de rechtbank in Zutphen.

Het paard - London - is al een paar weken geleden in beslag genomen door de bank, maar Schröder mocht er tot nu toe gewoon internationale wedstrijden mee blijven springen. De Rabobank is de grootste schuldeiser van de failliete kantoorontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer, dat ook eigenaar was van het paard.

 

Rabobank geeft paspoort niet meer af

Vandaag bleek dat de Rabobank na een hoogoplopend conflict met de oud-eigenaar van Eurocommerce, Ger Visser, besloten heeft om het dierenpaspoort van het paard niet langer af te geven. Daardoor kan het paard niet mee naar buitenlandse wedstrijden.

 

Bedrijf uit Qatar wil London kopen

Volgens ingewijden is de Rabobank helemaal klaar met Visser. De oud-eigenaar van Eurocommerce zou telkens zijn schuldeisers tegen proberen te werken. Zo was het paard tot voor kort nog eigendom van Gevi international b.v. van Ger Visser, maar bleek het paard een paar weken geleden opeens eigendom te zijn van een andere holding. Die holding staat op naam van de dochter van Visser. Het paard vertegenwoordigt een flinke waarde. Volgens de laatste berichten zou een bedrijf uit Qatar een kleine vijf miljoen willen betalen voor London.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren