Nieuws

Na 74 jaar stopt bakkerij Koehorst in Borne: "Het besef is er nog niet"

Zijn opa begon de bakkerij in 1947 en 72 jaar later stopt Jan Koehorst ermee: "We hebben geen opvolger en ik wil niet meer zeven dagen in de week werken."
Samen met zijn vrouw Cindy nam hij de bakkerij in 1998 over van zijn ouders: "Van een kleine bakkerij is het uitgegroeid tot een behoorlijk bedrijf, maar we willen het wat rustiger aan doen."
En dat Koehorst een begrip is wordt dit weekend wel duidelijk wanneer de zaak voor het laatst open is. Klanten komen niet alleen voor brood, maar ook om afscheid te nemen en cadeau's te brengen: "Het is hier altijd zo leuk en knus. Jan en Cindy maken de winkel echt supergezellig. Jammer dat ze stoppen."
Ik ben geboren in de bakkerij dus ik ben bakker in hart en nieren
Jan Koehorst
De bakkerij is overgenomen door een keten, Jan Koehorst blijft wel als bakker: "Ik ben hier in de bakkerij geboren en ik ben bakker in hart en nieren. Ik ga zeker door, alleen een tandje minder." Zijn vrouw Cindy weet nog niet wat ze gaat doen: "Maar er komt vanzelf iets leuks voorbij, ik zit vol ideeën."
De deur gaat op slot, de klanten zijn uitgezwaaid en Jan lacht nog een keer: "Het besef is er nog niet, dat komt van de week wel."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.