nieuws

Enschede halveert parkeertarieven

Enschede halveert het parkeertarief in de Van Heekgarage. Het gaat om een proef voor de dinsdagmorgen en donderdagavond.
Automobilisten betalen nu 2,20 per uur, dat wordt dus 1,10. Het gaat voorlopig om een proef van een half jaar die op 18 oktober ingaat. Wethouder Van Hees spreekt van een soort happy hour. Met de maatregelen wil de gemeente het bezoek aan de binnenstad bevorderen. Op dinsdag is er markt in de binnenstad, maar die heeft te maken met tegenvallende bezoekers. Ook de koopavond op donderdag staat onder druk.

Tarief houdt mensen weg

Het hoge parkeertarief is een veelgehoord argument om niet naar de binnenstad te gaan. Voor huidig wethouder en toenmalig raadslid Welman van het CDA was het twee jaar geleden aanleiding te pleiten voor een dagdeel gratis parkeren, te denken aan de vrijdag. Zover wil het college nu niet gaan. De proef durft een half jaar, bij een succes blijft het lage tarief gehandhaafd.   

Langer funshoppen, eten en uitgaan

Het aangepaste parkeertarief gaat samen op met een campagne van winkeliers en horeca in de binnenstad en de stichting Enschede Promotie. Die drie willen op de derde donderdag van de maand een veel langere koopavond met meer funshoppen, gekoppeld aan thema-acties van restaurants en uitgaansgelegenheden.

Gericht op Deventenaren

Stichting Enschede Promotie en de ondernemers mikken met hun actie op inwoners van Twente en het Duitse grensgebied, maar willen ook extra inzetten op mensen uit de regio Deventer. Volgens directeur Wendrich van stichting Enschede Promotie kijken die mensen nog vaak naar het westen en zijn ze bij een kennismaking verrast over wat Enschede in het oosten ze te bieden heeft. Ook bij de campagne van de winkeliers en de horeca gaat het om een proef, waarbij na een half jaar wordt bekeken of het zijn vruchten afwerpt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.