Nieuws

Hengelo lobbyt bij NS voor behoud van het stationsloket

Station Hengelo
Station Hengelo © RTV Oost
Burgemeester Sander Schelberg en wethouder Gerard Gerrits hebben bij de NS gelobbyd voor het behoud van een loket op het station waar reizigers met vragen terechtkunnen. De NS wil de loketten schrappen. Als de ondernemingsraad van de spoorwegen akkoord gaat, zouden de loketten medio 2022 naar het spoorwegmuseum kunnen verkassen.
Volgens wethouder Gerrits is op knoopstation Hengelo dan sprake van een "serviceniveau nul" met louter borden en praatpalen. Burgemeester en wethouder wilden de NS-directie op andere gedachten brengen met drie argumenten. Hoewel er meer en meer digitale informatie en kaartverkoop is, blijven er volgens de gemeentebestuurders nog altijd ouderen en andere mensen die niet zo digitaal vaardig. Zij kunnen met een loket nog altijd geholpen worden.

Sociale veiligheid

Daarnaast vroegen Schelberg en Gerrits aandacht voor de sociale veiligheid op het station. Persoonlijke aanwezigheid van een medewerker op het station vergroot het gevoel van veiligheid, redeneren burgemeester en wethouder.
Als derde argument brachten ze de grensfunctie van het knoopstation Hengelo in stelling. Voor internationale reizigers is Hengelo het eerste station na de grens of het laatste station voor de grens met Duitsland. Op een station met internationale treinreizigers vinden ze een persoonlijk aanspreekpunt onmisbaar.
Het is net als bij de banken, op het station blijft behoefte aan service
wethouder Gerard Gerrits van Hengelo
Of de Hengelose argumenten de NS directie op andere gedachten hebben gebracht is allerminst zeker. Burgemeester en wethouder kwamen niet met een harde toezegging terug in Hengelo. Gerrits blijft optimistisch: "Ik hoop dat er nog wat gedaan kan worden".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.