Nieuws

Explosie in Zwolse wijk Stadshagen, woning beschadigd

Explosie in Zwolse wijk Stadshagen, woning beschadigd
Explosie in Zwolse wijk Stadshagen, woning beschadigd © PNN
Aan de Plattenborgstraat in Zwolle heeft vannacht een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn volgens de politie geen gewonden gevallen, maar een woning heeft wel schade opgelopen. Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat er waarschijnlijk zwaar illegaal vuurwerk tegen de woning is gegooid.
De politie gaat uit van één dader, meldt een woordvoerster. Het onderzoek naar de explosie gaat vandaag verder. De politie doet onder meer buurtonderzoek en bekijkt of er camera's in de omgeving van de ontploffing staan die mogelijk beelden hebben opgenomen die de politie verder kunnen helpen.

Getuigenoproep

Daarnaast komt de politie graag in contact met getuigen die tussen kwart over twee en kwart voor drie vannacht iets of iemand hebben gezien in de omgeving van de Plattenborgstraat in de Zwolse wijk Stadshagen. Ook mensen die in de omgeving wonen, worden opgeroepen eventuele kennis of camerabeelden te delen.
September vorig jaar was er nog een autobrand in de Plattenborgstraat. Het ging om een beginnende brand onder de motorkap van een geparkeerde personenauto. De eigenaar wist de brand zelf te blussen, waarop de brandweer weer retour kon.

Buurt vaker opgeschrikt

De buurt wordt regelmatig opgeschrikt door autobranden en schietpartijen en daardoor voelen bewoners zich niet meer veilig. Diverse incidenten houden verband met een Zwolse onderwereldoorlog en drugscriminaliteit in de wijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.