Nieuws

Minder coronapatiënten in ziekenhuis MST in Enschede, meer reguliere operaties

Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede
Ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede © RTV Oost / Wouter de Wilde
Ziekenhuis MST in Enschede schaalt het aantal reguliere operaties op. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigd. Reden is een daling van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. "Zolang het kan gaan we iets meer reguliere operaties doen."
Volgens de woordvoerster gaat het om maximaal twee operatiekamers die beschikbaar komen voor het uitvoeren van reguliere operaties waar eerder geen mankracht voor beschikbaar was. Dat had uiteraard te maken met het grote aantal coronapatiënten dat in het Enschedese ziekenhuis lag.
"Er liggen nu minder patiënten in het MST. Dus hebben we meer ruimte om andere dingen te doen", aldus de woordvoerster.
Of het aantal reguliere operaties de komende weken nog verder opgeschaald wordt, hangt volgens de woordvoerster af van de ontwikkelingen rond de coronapandemie. Zolang er ruimte is zullen er meer reguliere operaties worden gedaan. "Hopelijk blijft het de goede kant op gaan."

Landelijke cijfers

Landelijk is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen de laatste 24 uur met negen toegenomen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het laagste aantal in tijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.