nieuws

Beoogd wethouder Deventer weggestemd

D66 Deventer staat voor belangrijke keuze
D66 Deventer staat voor belangrijke keuze
Met het wegstemmen van beoogd D66-wethouder Sonneveldt staan de democraten in Deventer deze week voor een grote keuze. Stappen de democraten uit het Deventer college of gaan ze voor de vierde keer in de huidige raadsperiode op zoek naar een wethouder?
Gisteravond is D66-fractievoorzitter Patrick Sonneveldt door de raad weggestemd als beoogd wethouder. Een meerderheid wil niet dat Sonneveldt de opgestapte Marleen Huizingh opvolgt. Patrick Sonneveldt trok zijn conclusie en stapte ook meteen op raadslid. D66 overweegt nu uit het college te stappen en de keuze voor een nieuwe wethouder aan de coalitiepartijen VVD, PvdA of Algemeen Deventer Belang te laten. De andere keuze is om toch op opnieuw op zoek te gaan naar een meer geschikte wethouder. Op korte termijn willen de democraten de knoop doorhakken.

Zoektocht

De zoektocht naar een wethouder begon begin dit jaar toen wethouder Ahne bekend maakte burgemeester te zullen worden in de gemeente Ommen. Marleen Huizingh, toen nog wethouder in de gemeente Doesburg, nam het stokje van Ahne over, maar net voor de zomer maakte ze bekend te stoppen. Het werk als wethouder trok een te zware wissel op haar privéleven, was haar verklaring. Ze maakt wel gebruik van de wachtgeldregeling. Haar opvolger zou dus D66-fractievoorzitter Sonneveldt worden, maar hij werd gisteren dus weggestemd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.