nieuws

'Deel personeel tbs-kliniek Rekken te onervaren'

Ingang tbs-kliniek Oldenkotte
Ingang tbs-kliniek Oldenkotte
Een deel van het personeel van tbs-kliniek Oldenkotte in het Gelderse Rekken is te jong, te onervaren en niet specifiek genoeg opgeleid om complexe beslissingen over proefverloven van tbs-patiënten goed te kunnen nemen. Dat stelt hoogleraar forensische psychologie Corine de Ruiter in het programma Dossier GLD van Omroep Gelderland.
Hoogleraar De Ruiter doet haar uitlatingen naar aanleiding van de ontsnapping van een tbs'er uit Oldenkotte afgelopen weekend. De veroordeelde man overmeesterde zijn begeleidster tijdens een proefverlof en verkrachtte haar. Daarna duurde het enkele uren voordat de politie de man kon aanhouden.
De Ruiter gaf in het voorjaar les op Oldenkotte en zag dat er relatief veel jonge, pas afgestudeerde psychologen en pedagogen werken, die nog weinig ervaring hebben met complexe ziektebeelden die horen bij een tbs'er. Volgens De Ruiter zou het beter zijn als het personeel zich verder in die materie zou verdiepen door de meer specialistische studie forensische psychologie te volgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.