nieuws

Voorwaardelijke celstraf voor dreiging nepbom

Gemeentehuis Hof van Twente
Gemeentehuis Hof van Twente
Een man uit Markelo die in juli dreigde een nepbom neer te leggen in het gemeentehuis van Hof van Twente is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur.
De man wilde met zijn actie aandacht vragen voor het tekort aan politie op het platteland. Hij was zelf slachtoffer van een inbraak. Volgens de man, die om onbekende reden niet zelf voor de rechter verscheen, wordt het Twentse platteland als gevolg van te weinig politiemensen getroffen door een golf van inbraken.

Actie van tevoren aangekondigd

De nepbom, die de man bij zich had toen hij in het gemeentehuis in Goor werd aangehouden, was gemaakt van een geldkistje dat tijdens de inbraak bij hem thuis was opengebroken. De Markeloër had zijn actie van tevoren bij de media aangekondigd.

Strafblad op 67-jarige leeftijd

Volgens de officier van justitie heeft de man geluk dat hij zijn dreiging met een bommelding in Nederland deed. In de Verenigde Staten zou hij waarschijnlijk voor jaren achter de tralies verdwijnen. De officier van justitie noemde het opmerkelijk dat een 67-jarige op die leeftijd nog een strafblad krijgt. Zowel de officier van justitie als de rechter hielden rekening met het feit dat de man uit principiële overwegingen handelde.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.