Nieuws

Ongelukken en files, verkeer in Overijssel had vanochtend veel last van gladheid door ijzel

Gladheid op grote schaal leverde vanochtend gevaarlijke situaties en vertragingen op op de Overijsselse wegen. Er zijn meerdere ongelukken gebeurd op onder meer de A28, de A1, de N34 en de N50. Het KNMI gaf vanwege ijzel een weerwaarschuwing met code oranje. Dat betekent dat er wordt geadviseerd het rij- en reisgedrag aan te passen en rekening te houden met langere reistijden op de weg en in het openbaar vervoer.
Vooral in het noorden van Overijssel was er veel overlast. Op en nabij de A28 tussen Zwolle en Staphorst raakten auto's door de gladheid van de weg. Er ontstond een kilometers lange file op de snelweg in beide richtingen.
Ongeluk op parallelweg naast A28
Ongeluk op parallelweg naast A28 © PNN

File op A1

Op de A1 stond het vast tussen Bathmen en Twello. Ook daar was een ongeluk gebeurd en werden twee rijstroken afgesloten. Dat leverde een flinke file op.

Lange file op N50 Ramspolbrug

En ook op de N50 stonden files en zijn er meerdere ongelukken gebeurd. Tussen Kampen en Emmeloord stond het bij de Ramspolbrug in beide richtingen stil na een ongeluk. Tot het einde van de ochtend ws daar sprake van filevorming vanwege een afgesloten rijbaan.

Glijden op de wegen rond Hardenberg

Op de N34 bij Hardenberg zijn meerdere glijpartijen geweest. Auto's slipten en raakten van de weg. De weg werd na een ongeluk afgesloten tussen Gramsbergen en Dalen.
Ook in Hardenberg spekgladde wegen
Ook in Hardenberg spekgladde wegen © Gert Stegeman

Glibberen in Deventer

In Deventer had het verkeer op het complexe kruispunt 'De Knoop' op de N348 behalve de gladheid ook nog eens te maken met uitgevallen verkeerslichten. Zeker toen het vlak voor zonsopkomst wat drukker begon te worden, was het vooral voor fietsers en voetgangers een uitdaging om de kruising veilig over te komen.
Glad èn geen verkeerslichten: uitdaging voor het verkeer op kruispunt in Deventer
Glad èn geen verkeerslichten: uitdaging voor het verkeer op kruispunt in Deventer © Rens Hulman
Op de splitsing van de Oosterparallelweg en de Lijdijk in Staphorst raakte een voertuig door de gladheid van de weg. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en de auto kwam deels in het water naast de weg terecht. De bestuurder bleef ongedeerd.
Auto deels te water bij Staphorst
Auto deels te water bij Staphorst © News United / Justin
Op de Wheermaten in Steenwijk is een auto door een bocht gegleden tegen zeecontainers aan. De bestuurder werd in de ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De weg was daar spekglad.
Ook spekglad bij Steenwijk
Ook spekglad bij Steenwijk © FPBSteenwijk

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.