Wie wordt de winnaar van de tiende Groene Twinkeling?

De winnaar van de Groene Twinkeling 2021 wordt vandaag bekendgemaakt. De uitreiking van de belangrijkste biodiversiteitsprijs voor ondernemend Overijssel gebeurt dit jaar online via www.groenetwinkeling.nl.

Dit jaar zijn Natuurlijke Kwekerij Decohof uit Hoonhorst, Farmfood uit Nijverdal en Holsto Tuinen & Buitenleven uit Olst genomineerd omdat hun bedrijf als beste biodiversiteit en bedrijfsvoering weet te verbinden.

Een bedrijf kan al eenvoudig een bijdrage leveren aan biodiversiteit door bijvoorbeeld op het bedrijventerrein zaden van wilde, inheemse bloemen te zaaien of inheemse bomen en struiken te planten. Bedrijven die langer bezig zijn met biodiversiteit hebben circulariteit in de hele werkwijze geïntegreerd en dat vertegenwoordigt weer een enorme economische waarde.

Livestream vanaf vier uur

De Groene Twinkeling Award wordt voor de tiende achtereenvolgende keer uitgereikt en is een initiatief van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel, Natuurmonumenten, Natuur en Milieu Overijssel en Overijssels Particulier Grondbezit.

In voorgaande jaren was het decor het Buitencentrum op de Sallandse Heuvelrug. Vanwege de coronamaatregelen kan dat niet. Vanaf vier uur vanmiddag uur is de uitzending te zien via de website van de Groene Twinkeling. In de 20 minuten durende uitzending, gepresenteerd door André van der Zee, laten de drie bedrijven zien dat biodiversiteit niet alleen heel hard nodig is, maar ook leuk en logisch.

Deel dit artikel: