Expeditie Oost: Countryzanger Ben Steneker stort zich op het maken van vogelhuisjes

Ben Steneker is bij het grote publiek bekend als countryzanger. Hij zit al meer dan zestig jaar in het vak en is door zijn beroep al meer dan veertig keer naar Amerika afgereisd om zijn countrymuziek te spelen. Hij ontmoette grote sterren zoals Johnny Cash. Vandaag de dag heeft hij, door de coronacrisis, een compleet nieuwe hobby gevonden.

Ben maakt namelijk vogelhuisjes. "Het is bedoeld om de eenzaamheid van mens en dier te verminderen in deze bizarre tijd."

Corona gooit roet in het eten

"Het bouwen van de vogelhuisjes was bedoeld als tijdverdrijf, want door de pandemie kan ik op dit moment niet optreden. Dat vind ik enorm jammer, want ik zit toch in de herfst van mijn carrière. Ik word over een kleine twee weken 86 jaar, en wil bezig blijven. Dat lukt mij goed op deze manier."

Ben plaatste een advertentie in de krant en daar kwamen al snel reacties op: "Mensen wisten helemaal niet dat ik het was, want ik had mijn naam niet bij de advertentie gezet, maar toen ik de vogelhuisjes ging afleveren werd ik wel herkend. Nu stromen de aanvragen binnen, ik moet er de komende dagen nog tien maken!"

Bezig baasje

Ook vandaag is Ben nog druk bezig, want hij moet vanmiddag nog een vogelhuisje afleveren bij een jarige job. "Ik wil nog wel een stukje voor jullie zingen, maar daarna moet ik weer gauw aan de slag. Ik heb het nog druk genoeg, al hoop ik wel dat ik zo snel mogelijk weer mag optreden, want dat mis ik enorm!"

Wil je ook een felbegeerd vogelhuisje van Ben Steneker in bezit hebben, dan kun je via zijn Facebook-pagina contact met hem opnemen! Om te kijken hoe deze oude rot in het vak te werk gaat, klik daarvoor op de video hieronder!

Meer over dit onderwerp:
EXPEDITIE OOST
Deel dit artikel: