Nieuws

Kwekerij Decohof in Hoonhorst wint Groene Twinkeling 2021

Vincent Overgoor van Decohof met de Groene Twinkeling
Vincent Overgoor van Decohof met de Groene Twinkeling © André van der Zee
De belangrijkste biodiversiteitsprijs voor ondernemend Overijssel is gewonnen door Natuurlijke kwekerij Decohof van Vincent Overgoor en Fiona Exel in Hoonhorst. Bij Decohof werken mens, plant en dier samen om elkaar te helpen en te versterken.
Vincent Overgoor van het winnende Decohof ziet de prijs als een enorme eer. "Ons bedrijf draait om biodiversiteit. Daar zijn we al jaren mee bezig. Met de prijs kunnen we onze ideeën nu ook beter naar buiten presenteren. Ik vind het geweldig en hoop hiermee anderen te inspireren.”

Natuurlijke bronnen

Volgens de jury komen ze bij Decohof alleen met hulp van natuurlijke bronnen en op basis van een gezonde levendige bodem tot natuurlijke producten van goede kwaliteit. Daarbij helpen ze ondernemers die de overstap willen maken naar een biologische bedrijfsvoering. Decohof is daarmee de groenste ondernemer van Overijssel en winnaar van de Groene Twinkeling 2021.
Hondenvoerproducent Farm Food uit Nijverdal en Holsto Tuinen & Buitenleven uit Olst waren ook genomineerd maar grijpen dus naast de Groene Twinkeling en de cheque van duizend euro. De prijsuitreiking was vanmiddag online; normaal gesproken gebeurt dat in het Buitencentrum van de Sallandse Heuvelrug, maar vanwege corona was ook dit anders geregeld.

Stimuleren

De Groene Twinkeling is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Natuurmonumenten, Overijssels Particulier Grondbezit en Staatsbosbeheer. Met deze prijs stimuleren zij Overijsselse organisaties zich sterk te maken voor natuur, landschap en biodiversiteit in hun omgeving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.