Sport

Jack de Gier nieuwe trainer FC Den Bosch

De voormalig trainer van GA Eagles is nu de baas in De Vliert
De voormalig trainer van GA Eagles is nu de baas in De Vliert © Orange Pictures
Jack de Gier is definitief de nieuwe hoofdtrainer van FC Den Bosch. De 52-jarige voormalig coach van Go Ahead Eagles is de opvolger van Erik van der Ven, die twee weken geleden werd ontslagen.
De Gier keert zo terug bij de club waar hij zijn spelersloopbaan ooit begon, waarna hij onder meer furore maakte als spits bij GA Eagles en FC Twente. Als trainer werkte De Gier eerder bij Almere City FC, NEC en Go Ahead Eagles. Bij de club uit Deventer moest hij vorig jaar het veld ruimen voor trainer Kees van Wonderen. Sinds zijn vertrek in De Adelaarshorst zat hij zonder club.
Jack de Gier heeft na Go Ahead een nieuwe werkgever
Jack de Gier heeft na Go Ahead een nieuwe werkgever © Orange Pictures

Speciaal plekje

De Gier is in zijn nopjes met zijn nieuwe werkgever: "Ik heb altijd gehoopt een keer trainer van FC Den Bosch te worden. In 1988 maakte ik mijn profdebuut in De Vliert. Den Bosch heeft dus een speciaal plekje in mijn hart. Er staat een selectie met weinig ervaring, maar met veel potentie. De basis is gelegd om de ontwikkeling van deze talenten door te zetten", klinkt De Gier ambitieus op de clubsite. FC Den Bosch staat overigens wel voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.