Sport

Petra Groenland nieuwe coach volleybalsters Eurosped

Petra Groenland
Petra Groenland © Orange Pictures
Petra Groenland wordt komend seizoen trainer/coach van de volleybalsters van Eurosped. De 48-jarige Groenland tekent een contract voor drie seizoenen in Vroomshoop. Bij Eurosped wordt ze de opvolger van Jan Berendsen, die er meer dan 25 seizoenen coach is geweest.
Groenland was eerder coach bij AMVJ en Sneek. Bij de club uit Friesland won ze twee landstitels, twee bekers en twee keer de supercup. Drie jaar geleden stopte Groenland als coach van Sneek en sindsdien zat ze zonder club.

Gedeelde passie

"Volleybal was voor mij nog niet afgerond en het afgelopen jaar kriebelde het toch wel weer. Team Eurosped belde op het juiste moment. De eerste contacten waren goed, warm en ik merkte dat er een gedeelde passie is. De passie voor het volleybal, een meidengroep zien ontwikkelen en een attractief spel spelen voor publiek. Met gedrevenheid en plezier, en waar nodig een kritische noot, heb ik heel veel zin om straks in het nieuwe seizoen bij Team Eurosped aan de slag te gaan."

Einde van een tijdperk

Met de komst van Groenland komt er dus een einde aan het lange tijdperk van Jan Berendsen als hoofdcoach bij Eurosped, voorheen Pollux. De laatste jaren werd hij bijgestaan door coach Diane Rademaker. "We zijn Jan en Diane veel dank verschuldigd voor de ontwikkeling van topvolleybal in Twente en de resultaten die er met Team Eurosped zijn bereikt", laat voorzitter Eric Lamsma weten.

Talentopleiding

"We zijn blij dat beiden behouden blijven voor Team Eurosped en het regionale volleybal. Met Jan hopen we de regionale talentopleiding verder te kunnen versterken en we zijn blij dat de volleybalopleider van Nederland hierin een rol wil spelen. Over welke vorm dit moet krijgen zijn we in gesprek met de Nevobo", aldus Lamsma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.