Nieuws

Man neergestoken in centrum van Deventer, politie heeft aanhouding verricht

Bij een steekincident in het centrum van Deventer is gisteravond een man gewond geraakt. Er is een persoon aangehouden. Het steekincident gebeurde rond kwart over tien in de Smedenstraat.
Omwonenden hoorden geschreeuw nadat bij een pand meerdere mensen uit een personenbusje stapten. Het slachtoffer heeft tientallen meters gerend met het mes nog in zijn rug. Hij werd bloedend op straat aangetroffen ter hoogte van een pizzeria. Daar stapte hij, met het mes nog steeds in zijn lichaam, in een ambulance die hem naar het ziekenhuis heeft gebracht.
Een Officier van Dienst van de politie die ter plaatse was gekomen, meldde dat het mes in het ziekenhuis operatief zou worden verwijderd. Op de straat lag na het incident een meterslang bloedspoor. De politie heeft een groot deel van de straat afgesloten voor onderzoek.
Bloedspoor op straat
Bloedspoor op straat © News United/ Rens Hulman

Verdachte aangehouden

De dader werd volgens de politiefunctionaris door gemeentelijke handhavers verderop in de binnenstad aangetroffen, aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij het pand waar het personenbusje stopte en waar de man vermoedelijk werd gestoken, waren meerdere personen aanwezig. Volgens omstanders betreft het een woning voor arbeidsmigranten. Wat de aanleiding voor de steekpartij is geweest, is nog onduidelijk.
Politie plaatste pionnen op de plaatsen waar bloedsporen waren
Politie plaatste pionnen op de plaatsen waar bloedsporen waren © News United/ Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.