nieuws

Compromis RTV Oost en provincie over bezuiniging

De provincie Overijssel gaat de jaarlijkse subsidie aan RTV Oost korten met vijf procent. Dat zijn de provincie en de omroep overeengekomen.
Dat betekent dat de omroep het jaarlijks met ongeveer een half miljoen minder moet doen. Aanvankelijk zou dit bedrag hoger zijn. Beide partijen hebben ervoor gekozen om er samen uit te komen, in plaats van een gang naar de rechter te maken. Een aantal andere regionale omroepen in Nederland heeft er wel voor gekozen om de mindering van de subsidie aan te vechten. De details van het akkoord tussen RTV Oost en de provincie worden de komende dagen uitgewerkt.

Bezuinigingsmaatregelen

Eerder deze week werd duidelijk dat de regionale omroep niet ontkomt aan bezuinigingen. De zender is teruggegaan naar één uur zendtijd per dag op TV en koopt minder programma's aan. Dat betekent dat er in de toekomst geen nieuwe programma's als 'Van Jonge Leu en Oale Groond' meer komen. Verder wordt op de redactie gekeken naar een herstructurering en wordt de vijfkoppige directie teruggebracht naar vier. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.