Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: maling aan het rode licht loopt maar net goed af

Het blijft verbazingwekkend om te zien hoe sommige automobilisten maling hebben aan het rode verkeerslicht. Terwijl collega-automobilisten keurig afremmen voor het rode licht geeft deze bestuurder in Zwolle juist nog snel even een flinke dot gas bij. Om vervolgens rakelings voor het optrekkende verkeer langs te razen.
Een vrachtwagenchauffeur legde met zijn dashcam het tafereel vast. De trucker zag het vlak voor zijn neus gebeuren, terwijl hij groen licht kreeg op de afrit van de A28 op de kruising met de N340, ter hoogte van het industrieterrein Hessenpoort.
Tekst gaat verder onder video

Riant uitzicht

De vrachtwagenchauffeur heeft vanuit zijn hoge cabine een riant overzicht. Te zien is hoe andere automobilisten halt houden voor het rode verkeerslicht. De automobilisten die voor hem staan, hebben het naderende gevaar blijkbaar niet in de gaten.
Als het licht op groen springt, trekken ze uiteraard op en zien ze ineens de auto vlak voor zich voorbij jakkeren. Met zijn actie jaagt de automobilist de andere weggebruikers de stuipen op het lijf. De rechter automobilist trapt in een reactie nog op de rem.
Het loopt uiteindelijk wonderwel net goed af.

Oost op het Asfalt

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.