Nieuws

Losserse vrijwilligersorganisaties ontvangen ruim 187.000 euro aan coronacompensatie

Gemeentehuis Losser
Gemeentehuis Losser © RTV Oost
Het college van burgmeester en wethouders van Losser heeft besloten om aan Losserse vrijwilligersorganisaties in totaal een bedrag van 187.614 euro aan incidentele coronacompensatie te verlenen. Met deze financiële bijdrage worden vrijwilligersorganisaties gecompenseerd voor hun gemiste inkomsten en extra kosten als gevolg van de coronacrisis.
“Onze vrijwilligersorganisaties hebben het zwaar in deze coronacrisis", zegt wethouder Harry Nijhuis. "Ze lopen inkomsten mis, doordat er geen activiteiten zijn of ze maken juist extra kosten. Ter compensatie hebben we geld beschikbaar gesteld. We hebben nu besloten om dit bedrag uit te keren aan 42 vrijwilligersorganisaties."

Breed toegankelijk

De gemeente heeft getracht de regeling breed toegankelijk te maken. "Naast cultuur, vrijwilligersorganisaties, jeugd en buurthuizen hebben we ook sportverenigingen de mogelijkheid geboden om gebruik te maken van de regeling. We wilden snel handelen en geen heel gedetailleerde regeling. De nood is immers hoog, veel organisaties hebben die financiële steun hard nodig en op de korte termijn”, aldus de wethouder.
Vrijwilligersorganisaties konden bij de gemeente Losser zelf een aanvraag indienen voor coronacompensatie over de periode 15 maart - 31 december 2020.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.