Nieuws

Kampen doet beroep op groene vingers inwoners, 'Groene Loper' moet leefbaarheid vergroten

Geveltuin Kampen
Geveltuin Kampen © RTV Oost
Gevel- en stoeptuintjes, een buurtboomgaard, insectenhotel of bloemenperk. Het zijn een paar voorbeelden hoe inwoners van de binnenstad van Kampen met hulp van de gemeente hun woonwijk kunnen vergroenen. En dat is precies de bedoeling van het project Groene Loper, dat al in meerdere gemeenten van start is gegaan.
Kampen sluit daarbij aan. Want het vergroenen van de eigen straat fleurt de buurt op en heeft een positief effect op de gezondheid. Meer groen zorgt ook voor drogere voeten na een fikse regenbui, biedt onderdak aan allerlei insecten en brengt ook nog eens verkoeling op hete zomerse dagen. Voor het project is de komende twee jaar 60.000 euro beschikbaar, waarvan de helft gesubsidieerd wordt door de provincie Overijssel.

Hulp bij groene plannen

"Wij vinden het belangrijk om de vergroening van de stad te stimuleren en willen als gemeente de plannen faciliteren door onze deelname aan het project Groene Loper", zegt wethouder Jan Peter van der Sluis.
Mensen met ideeën kunnen zich melden bij de Groene Loper Kampen, voor onder meer ondersteuning bij het vinden en aanvragen van financiering, het schrijven van projectplannen en het geven van advies over biodiversiteit.

Informatiebijeenkomst

Bewoners die samen met anderen aan de slag willen kunnen deelnemen aan een digitale informatiebijeenkomst op woensdag 3 maart. Daar zal het kernteam Groene Loper Kampen in overleg met geïnteresseerde inwoners een aantal plannen en vergroeningsacties uitwerken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.