Nieuws

'Snelwegschutters' moeten jarenlang de cel in voor beschieting in Enschede

Snelwegschutters moeten jarenlang de cel in
Snelwegschutters moeten jarenlang de cel in © RTV Oost
De zogenoemde 'snelwegschutters' zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot celstraffen van ruim vier jaar, voor een beschieting in Enschede. De vier reden in een auto van waaruit bij een achtervolging werd geschoten op een andere rijdende auto. Dat gebeurde in de zomer van 2018.
De mannen zijn veroordeeld voor poging doodslag, bezit en verstoppen van een vuurwapen en het in bezit hebben van een grote hoeveelheid cocaïne. Tegen de mannen was zes jaar celstraf geëist.
De zaak van de 'snelwegschutters' draait om een schietpartij op de Westerval in Enschede. Daar werd in juli 2018 een man uit Rotterdam in zijn auto beschoten vanuit een andere auto. De Rotterdammer vluchtte naar de binnenstad van Enschede, waar hij werd aangehouden door politiemensen.
De vier verdachten van de schietpartij, mannen tussen de 24 en 27 uit Enschede en Rotterdam, werden al snel opgepakt. Zij stonden al onder de tap bij de politie, omdat er een verdenking was dat ze mogelijk iets te maken hadden met de moord op Ali Aydin in Enschede, eind 2017.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.