Nieuws

CDA-fractievoorzitter Bouwien Rutten is politieke versnippering beu en stopt ermee

Bouwein Rutten heeft genoeg van de politiek versplintering
Bouwein Rutten heeft genoeg van de politiek versplintering © RTV Oost
Bouwien Rutten uit Agelo stopt per direct als lid van de Provinciale Staten. De fractievoorzitter van CDA Overijssel heeft genoeg van de politieke versnippering.
"Na zes intensieve jaren in de Staten, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het erg moeilijk vind om met de versnippering van de politieke omgeving en de gevolgen daarvan om te gaan", licht Rutten haar besluit toe.
Bij de Statenverkiezingen van 2015 stond Rutten op een onverkiesbare plaats, maar verdiende ze met zo'n 5.000 voorkeursstemmen een zetel in de provinciale politiek. Vier jaar later ontving ze maar liefst 9.000 voorkeursstemmen.

'Trots'

Rutten: "In de afgelopen zes jaar heb ik een bijdrage mogen leveren aan veel belangrijke thema's in de provincie. Zoals de zorg om het milieu, het nieuwe energieprogramma, asbestverwijdering en het aanpakken van bodemverontreiniging, maar ook de gevolgen van gaswinning en olie-afvalwaterinjectie. Ook heb ik mee mogen bouwen aan het coalitieakkoord van de provincie Overijssel. Een akkoord waarop ik inhoudelijk nog steeds trots ben."
CDA Overijssel en de leden van de Statenfractie betreuren haar vertrek, maar respecteren het besluit van Rutten. Het is nog onduidelijk wie de nieuwe fractievoorzitter van CDA Overijssel wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.