Nieuws

Airbus A330 landt op Twente Airport voor ontmanteling

Een Airbus A330 van Brussels Airlines heeft vanochtend voet aan de grond gezet op Twente Airport. Het vliegtuig wordt op de Twentse luchthaven ontmanteld door het bedrijf AELS.
De Airbus landde vanochtend rond tien over elf op Twente Airport. Eerder deze week werd de vlucht vanuit Brussel nog geannuleerd vanwege het slechte weer.

Conflict

Het is het eerste grote vliegtuig dat landt op Twente Airport sinds de Twentse luchthaven in conflict raakte met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).
Aanleiding voor dat conflict was de komst van zes Boeings 747's van Lufthansa afgelopen zomer. Twente Airport wist dat die Boeings niet meer mochten vertrekken, zo bleek uit documenten die RTV Oost in handen kreeg.

Ontmanteling

Volgens directeur Jan Schuring is de relatie tussen Twente Airport en de inspectie inmiddels weer hersteld. De inspectie is ook op de hoogte gesteld van de landing van de Airbus A330 van vandaag.
Het bedrijf Aircraft End-of-Life Solutions (AELS), dat op de Twentse luchthaven gevestigd is, gaat de Airbus ontmantelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.