Nieuws

Speeltuin Zwolle zwaar gedupeerd door roof gereedschap uit container, daders zijn gefilmd

Ze missen hun zitmaaier, een handmaaier, bladblazer... In de nacht van 14 op 15 januari heeft een groepje mannen alle waardevolle gereedschappen uit de blauwe container op het speeltuinterrein van het Wipstrikkwartier in Zwolle geroofd. De wijk- en speeltuinvereniging heeft een schadepost van vele duizenden euro's.
De vrijwilligers van de vereniging hebben hun hoop gevestigd op de beelden van de camera's op het terrein, die de diefstal hebben vastgelegd. Daarop is te zien dat die nacht rond drie uur een donkere bestelbus door de De Ruyterstraat rijdt. Vermoedelijk is dat een Renault Traffic of een Opel Vivaro. Daarna zijn twee mannen bij de speeltuin te zien, terwijl het busje verder rijdt.
Niet veel later slepen twee mannen met de oranje zitmaaier over het terrein. Het busje is dan vermoedelijk een rondje rond de speeltuin gereden, want die staat nu met de lampen aan op de parkeerplaats. De daders rijden vervolgens met het busje weg via de Kortenaerstraat.

Crowdfunding

Inmiddels is de buurt een crowdfundingsactie gestart om nieuw gereedschap voor de vereniging te kunnen betalen. De teller staat op ruim 3.000 euro.
Ondertussen is de politie op zoek naar de daders en het gereedschap. Herken je de mannen? Weet je waar die gereedschappen gebleven zijn? Alle informatie is welkom.

Tips?

- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Zwolle een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.