Nieuws

Groen licht voor buitenzwembad: De Tippe in Heino mag open

Openluchtbad De Tippe in Heino wil open
Openluchtbad De Tippe in Heino wil open © RTV Oost / Ties van der Heide
Buitenzwembad De Tippe in Heino mag open. Woensdag heeft Sportbedrijf Raalte het verlossende bericht van de gemeente gehad. De vrijwilligers van de Vrienden van de Tippe en de medewerkers van het sportbedrijf hopen het bad eind deze maand te openen.
“Hier zijn we natuurlijk superblij mee”, vertelt Rutger ter Laak namens de Vrienden van de Tippe. “Ik denk dat we hiermee toch weer een klein lichtpuntje in deze coronatijd hebben.”
Rutger ter Laak van de Vrienden van de Tippe
Rutger ter Laak van de Vrienden van de Tippe © RTV Oost / Ties van der Heide
Maandag publiceerde RTV Oost het verhaal van het sportbedrijf en de vrijwilligers. Ze wilden graag open om mensen uit de omgeving van het dorp de gelegenheid te geven om te bewegen. “We hebben echt overweldigend veel reacties gehad”, vertelt Ter Laak. “Mensen willen bewegen, mensen willen zwemmen.”

'Drie weken lang de schouders eronder'

Gisteravond heeft het bestuur van het zwembad meteen overleg gevoerd: “Het is nu drie weken lang de schouders eronder. We moeten nu vooral kijken waar we het sportbedrijf in de voorbereiding kunnen ondersteunen. Vooral met het oog op de coronamaatregelen.”
Voordat De Tippe open kan, moet het nu nog met groen water gevulde bassin leeggepompt worden. Na een stevige poetsbeurt kan er schoon zwemwater in. Dat water moet vervolgens tot een aangename zwemtemperatuur verwarmd worden. Die voorbereidingen nemen naar verwachting ongeveer drie weken in beslag.
“Voor ons is het de komende periode ook vooral belangrijk om te kijken hoe we het zwemmen coronaproof, maar ook leuk en gezellig kunnen invullen”, stelt Ter Laak. “We hopen dat er veel mensen komen zwemmen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.