'Eerste selectie FC Twente gaat in toekomst op Diekman trainen, jeugd in Hengelo'

Het is de bedoeling dat de eerste selectie van FC Twente vanaf 1 juli 2023 op Sportcampus Diekman in Enschede gaat trainen. Daartoe hebben de gemeente Enschede, Sportaal en FC Twente een intentieovereenkomst getekend. Nu traint de eerste selectie nog op het trainingscentrum bij het FBK Stadion in Hengelo.

Het nieuwe trainingscomplex moet een onderdeel worden van de nieuwe TOP Sportcampus Diekman-West, waar verder ook een talentencampus, zwembad, sportmedisch centrum en huisvesting zijn gepland.

Aanzuigende werking

Sportwethouder Niels van den Berg: "Met de TOP Sportcampus Diekman willen we de wisselwerking en synergie tussen topsport, talentontwikkeling, breedtesport, onderwijs en gezondheid op het sportpark optimaliseren. FC Twente Vrouwen traint en speelt al op het Diekman. De komst van een trainingsaccommodatie voor FC Twente en FC Twente Vrouwen gaat een aanzuigende werking hebben voor de totale ontwikkeling en ambitie. Met diverse partijen willen we vooral ook kennis en kunde op sportgebied verder brengen voor Enschede en de regio Twente."

Oude grond

Ook FC Twente is blij met de plannen: "Wij willen voor onze spelers een trainingsaccommodatie en voor onze speelsters een trainings- en wedstrijdaccommodatie die voldoet aan alle professionele eisen. Het betreft niet alleen trainingsvelden, maar alle faciliteiten en entourage die passen bij een topsportomgeving", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente. "Dat daarnaast de eerste selectie van FC Twente na 25 jaar terug kan keren op oude grond maakt het wel speciaal'.

De komende maanden moeten de plannen nog verder worden uitgewerkt.

Jeugd

Verder is het plan dat alle jeugdteams van de FC Twente/Heracles Academie op Sportpark Veldwijk in Hengelo gaan trainen. Daarvoor is nog wel groen licht nodig van de gemeenteraad in Enschede, die in 2019 instemde met het herstructureringsplan FC Twente, op voorwaarde dat de jeugdacademie FC Twente op het Diekman blijft.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL FC TWENTE
Deel dit artikel: