Carnaval beleef je bij RTV Oost in “Mooi was die tijd”

Dit jaar geen hossende menigten, geen gala's en geen kleurrijke optochten. Geen Dree Dolle Dagen. Maar… bij RTV Oost zie je wél de lekkere lange carnavalsuitzending ‘Mooi was die tijd’! Esther Rikken en Jan Riesewijk ontvangen gasten uit heel Overijssel en gaan terug in de tijd, op zoek naar opvallende carnavalsmomenten. Kijken dus naar ‘Mooi was die tijd’ op carnavalszondag 14 februari vanaf 12.00 uur bij RTV Oost.

Waar RTV Oost normaal gesproken op zondagmiddag verslag zou doen van de Grote Twentse Carnavalsoptocht, kun je dit jaar genieten van een carnavalsprogramma met tal van gasten, hoogtepunten van de afgelopen jaren en een verslag van de carnavalsactiviteiten die dit jaar in aangepaste vorm plaatsvinden. Je ziet de mooiste beelden uit optochten en achter de schermen bij de wagenbouwers. En natuurlijk ontbreekt het kinder- en schoolcarnaval niet.

Te gast zijn Patrick Welman, burgemeester van de Boeskoolstad, Peter Vader, stadsomroeper in Sassendonk en voor de gelegenheid carnavalsomroeper in ‘Mooi was die tijd’. Verder schuiven aan Walter Lansink, organisator van de carnavalsoptocht in Bökkenlaand en Coen Kolthof van cv de Smoezen uit Smoezenlaand. Joa Korf, eigenaar van Carnavalsland vertelt hoe covid-19 zijn bedrijf treft. Een jaar lang heeft de feestwinkel met vestigingen in Borne en Oldenzaal, én 35 vaste personeelsleden al stilgelegen. Marcel Collet is wagenbouwer bij cv de Vennemuskes en vertelt hoe je vijf jaar achter elkaar de mooiste wagen van de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal bouwt. Uiteraard zijn ook de Kadolstermennekes uit Oldenzaal en de Stöppelkaters uit Raalte te gast.

Dus trek je carnavalsoutfit van zolder, pak een drankje en ga er lekker voor zitten. Alaaf!

‘Mooi was die tijd’ zie je zondag 14 februari om 12.00 uur bij TV Oost, rtvoost.nl en op de Facebookpagina van RTV Oost.

Meer over dit onderwerp:
CARNAVAL PERSBERICHTEN CULTUUR
Deel dit artikel: