nieuws

Consent bijeen voor verklaring rond skybox

Stichting Consent in Enschede komt later vandaag met een uitvoerige verklaring over de kwestie rond de skybox in de Grolsch Veste. Volgens directeur Poppink is de hele kwestie uit zijn verband gerukt.
De koepel van 33 basisscholen in het openbaar onderwijs ligt onder vuur. Consent moet 500.000 euro bezuinigen en doet dat op docenten en ander personeel, maar houdt de skybox aan. Die kost Consent jaarlijks 45.000 euro.
"Goed voor contacten tussen instellingen"
Het gaat om een enorme skybox bij FC Twente, waar ook 24 andere instellingen in meedoen. Volgens Consent is dat goed voor de contacten tussen de instellingen en heeft het onderwijs daar baat bij. De keuzes zijn echter tegen het zere been van fractievoorzitter Van Lier van de PvdA in Enschede, met name omdat Consent personeel vraagt de skybox te bemannen en schoon te maken. De kwestie heeft geleid tot vragen aan minister Van Bijsterveldt van Onderwijs. Ze zijn ingediend door Tweede Kamerlid Dijsselbloem van de PvdA.

Tweets fractievoorzitter Van Lier

De stichting Consent is verontwaardigd dat Van Lier niet eerst contact met haar heeft gezocht alvorens zijn bevindingen naar buiten te brengen. Van Lier bracht via twitter naar buiten wat hij ontdekte in de meerjarenbegroting van Consent.
Foto: FC Twente
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.