nieuws

'Skybox heeft voor Consent veel voordelen'

De omstreden skybox bij FC Twente heeft voor onderwijsstichting Consent in Enschede veel voordelen. Dat laat Consent weten in een verklaring op haar website na commotie over de skybox.
De omstreden box kost Consent 45.000 euro. Consent geldt samen met de Vereniging Christelijk Onderwijs VCO als één van de 25 partners in de grote skybox Twentekwartier. De skybox is bedoeld om de 25 instellingen waaronder ROC van Twente, FC Twente Scoren in de wijk, TwenteMilieu, gemeenten, zorginstellingen en woningbouwverenigingen met elkaar in contact te brengen. Ze nemen daarmee volgens directeur Poppink van Consent hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en daar profiteert het onderwijs van. 

Gratis vergaderruimte en stoeltjes

Deelname aan Twentekwartier levert Consent gratis vergaderruimte op en stoelen om de thuiswedstrijden van FC Twente te bekijken. Die plekken zijn naar eigen zeggen bedoeld voor leerlingen, winnaars van prijsvragen, docenten en voor gasten van bijzondere gelegenheden. Of die ook zo worden ingevuld, is niet bekend. De skybox kost Consent 20.000 euro. Toch moet er jaarlijks nog 25.000 euro betaald worden voor de huur van andere ruimten en faciliteiten in de Grolsch Veste.
Door medewerkers van alle 25 instellingen te vragen om vrijwilligerswerk in de skybox te doen, kunnen de instellingen en dus ook Consent de kosten drukken. De oproep is gedaan aan alle personeelsleden, ook aan de directie. Consent is verontwaardigd dat deze oproep nu is neergezet als 'bizar', alsof vrijwilligerswerk een schande zou zijn.

Wel bezuinigen, maar ook investeren

De onderwijsinstelling moet 500.000 euro bezuinigen. Volgens een verbolgen fractievoorzitter Van Lier van de PvdA in Enschede gebeurt dat door klassenvergroting. Dat is volgens Consent te kort door de bocht; de kwaliteit van onderwijs staat voorop. De stichting wil de bezuinigingen die haar boven het hoofd hangen opvangen met natuurlijk personeelsverloop en slimmere inkoop. Door te investeren in het Twentekwartier zegt de school onderwijsprogramma's te kunnen ontwikkelen en leerlingen te laten zien dat presenteren loont.
Consent is de koepelorganisatie voor openbaar basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs. Er zijn 33 scholen bij aangesloten in Enschede, Losser, Oldenzaal en Dinkelland.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.