Nieuws

Beruchte dief uit Haaksbergen nog even achter de tralies

Voorarrest van man die dreigde met machinegeweer geschorst
Voorarrest van man die dreigde met machinegeweer geschorst © iStock
Een 26-jarige man uit Haaksbergen is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, voor een serie diefstallen in en rond zijn woonplaats.
De man stal vorig jaar onder meer lege kratten bij supermarkten die hij vervolgens weer inleverde. Daarnaast haalde hij spullen uit tuinen en nam hij een blikje met een paar losse euro's mee bij een klein kraampje met honing en eieren. Volgens de rechtbank staat ook vast dat hij een aantal wasmachines en een droger wegnam uit een garagebox en de gestolen machines doorverkocht aan een opkoper in Hengelo.

Voorarrest

Kort voor hij het blikje met losse euro's stal was de man door de rechter in Almelo veroordeeld voor statiegelddiefstal. De 26-jarige zit op dit moment al een kleine zeven maanden in voorarrest. Hij bekende twee weken geleden een aantal diefstallen.
De Haaksbergenaar moet zich na zijn vrijlating melden bij de reclassering voor een behandeling voor zijn drugsverslaving. Doet hij dat niet, dan moet hij de vier voorwaardelijk opgelegde maanden alsnog uitzitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.