nieuws

VNO-NCW: meer breedbandaansluitingen in Overijssel

Glasvezel
Glasvezel
De komst van een integraal netwerk van breedbandaansluitingen in Overijssel is zeer goed voor de economische ontwikkeling van de provincie. Zo'n netwerk is dan ook hard nodig zegt VNO-NCW Midden.
Woensdag behandelt Provinciale Staten de voorstellen van Gedeputeerde Staten over onder meer het versneld aanleggen van glasvezel, daar waar marktpartijen dat niet doen. VNO-NCW hoopt dat Provinciale Staten akkoord gaan met de plannen. Volgens VNO-NCW zou dat een positief signaal afgeven aan ondernemers en burgers.

Verbeteren van ondernemersklimaat

Zo'n 15 procent van de bedrijfsterreinen in Overijssel is voorzien van glasvezel. Door meer glasvezelnetwerken komen er meer kansen voor de ontwikkeling van de kenniseconomie. Ook de veiligheid op bedrijfsterreinen wordt verbeterd: door sneller internet kan bewaking beter op afstand worden georganiseerd. Dat kan allemaal bijdragen aan een grotere aantrekkelijkheid van bedrijfsterreinen.

Website met glasvezel projecten

 De Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen kondigt aan binnenkort een interactieve kaart van Overijssel te publiceren. Op de website wordt zichtbaar waar in Overijssel werkgroepen actief zijn om glasvezel naar hun dorp te halen. Op die manier kunnen mensen die ook glasvezel willen er makkelijker achter komen bij welk project ze zich eventueel kunnen aansluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.