Nieuws

Carnavalsverenigingen in Raalte werken aan online feestjes: "Beetje leven in de brouwerij"

We shoppen, werken en sporten al online, en ook carnaval moet dit jaar een online feestje worden, in de eigen huiskamer. De zeven carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte werken samen aan een filmpje om carnaval volgend weekend toch in stijl te kunnen beginnen.
Een beetje onwennig zet Prins Carnaval Rob Hollegien van Sallands Zotten zijn blauwe steek met veer weer op. Niet om het feestgedruis in te gaan, maar voor de opnames van een filmpje: "Toen ik mijn pak aantrok kreeg ik wel weer zin in een paar dagen feest, maar ja, het is wel anders dan anders".

Sleuteloverdracht

"Gemeente Raalte zonder carnaval bestaat niet", zegt Lyon Hutten resoluut. Hij kwam als voorzitter van de gezamenlijke carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte met het idee voor een filmpje: "We gaan de sleuteloverdracht filmen. Normaal krijgt één verenging de sleutel van de burgemeester, en is daarmee symbolisch even de baas in de stad. Maar in deze moeilijke tijd zetten we alle verengingen in het zonnetje en krijgen ze in beeld allemaal de sleutel".
Raalte zonder carnaval bestaat niet
Lyon Hutten, carnavalsverenigingen Raalte
Het filmpje met de ludieke sleuteloverdracht is vrijdagochtend bij de start van het carnavalsfeest tegelijk te zien op de websites van alle zeven carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte.
Een filmploeg legt de sleuteloverdracht vast
Een filmploeg legt de sleuteloverdracht vast © RTV Oost

In de huiskamer

De carnavalsverenigingen hebben nog meer activiteiten om -geheel coronaproof- toch een beetje het carnavalsgevoel te krijgen, vertelt Lyon Hutten: "Een beetje leven in de brouwerij, we moeten niet stil gaan zitten. Carnaval verbindt elkaar, het is ook elkaar ondersteunen. Daarom gaan we bijvoorbeeld langs de deur bij ouderen en andere mensen die het moeilijk hebben. Maar de polonaise, die moet dit jaar in je eigen huiskamer met je eigen gezin".
Ook aan de kinderen is gedacht; er komt een online kindercarnaval met onder meer een deejay en verkleedwedstrijd . Ook die kunnen dus in de huiskamer het feestje meevieren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.