Grote brand motorzaak Slagharen onder controle

Bij Anbergen Motoren in Slagharen heeft gisteravond een grote brand gewoed. Behalve een bedrijfsgebouw zijn er tientallen kostbare motoren verloren gegaan. De brandweer is tot in de nacht bezig geweest met nablussen.

Het pand aan de Herenstraat is volledig afgebrand. Het woonhuis dat er vlakbij stond is wel gered van het vuur. Niemand raakte gewond. Ook is er geen asbest vrijgekomen. Wel adviseerde de brandweer om de zwarte rook die vrijkwam niet in te ademen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

 

Grote zwarte rookpluim

De brand ontstond rond half zeven vanavond en ontwikkelde zich al snel tot een grote brand. Daarbij kwam ook veel rook vrij; een grote zwarte rookpluim was tot op een afstand van tien kilometer te zien. Korpsen vanuit de hele regio kwamen naar Slagharen om te assisteren. Zij konden voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde, maar moesten toezien hoe de loods met motoren volledig in vlammen opging.

 

Bij de brand zijn zeker honderd motoren verwoest, het gaat hierbij vooral om de duurdere motoren. In de loods stonden in totaal ongeveer tweehonderd motoren, de motoren van een lagere prijsklasse stonden aan de andere kant van de loods en konden nog net op tijd worden gered.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren