Nieuws

'Hoogwatertoeristen' worden gewaarschuwd: "Denk aan onze dijken"

Hoogwater in de IJssel bij Deventer
Hoogwater in de IJssel bij Deventer © RTV Oost / Bart Kieft
Het hoge water levert vaak prachtige vergezichten op. Dit weekend worden dan ook weer veel mensen bij de IJssel en de uiterwaarden verwacht.
Waterschap Drents Overijsselse Delta, Veiligheidsregio IJsselland en gemeenten vragen iedereen om tijdens deze bezoeken rekening te houden met de dijken. De grasmat is namelijk een belangrijk onderdeel van de dijk en dient als beschermlaag.

Parkeer niet op gras

De organisaties vragen de bezoekers dan ook rekening te houden met het parkeren van de auto. "Parkeer op bestemde parkeerplaatsen, zodat de grasmat heel blijft en de dijk sterk. Dus niet op het gras, maar op de daarvoor bestemde parkeerplekken. En houd honden aangelijnd, zodat ze niet gaan graven", is de mededeling.
Ook wordt aandacht gevraagd voor de coronamaatregelen. Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen en afstand van elkaar te houden.
De Zoogdiervereniging doet eveneens een beroep op bezoekers van de uiterwaarden. "Om te voorkomen dat de dieren onnodig in paniek raken en daardoor verdrinken, vragen we uw hulp. Geniet vanaf de dijk en houd uw hond aan de lijn. Zeker in deze COVID-19 tijd is het extra druk in de natuurgebieden. Beperk daarom uw bezoek zodat dieren, maar ook andere wandelaars, veilig de tijd en ruimte hebben om van het hoge water te genieten", luidt de oproep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.