Nieuws

GGD Twente opent twee corona-teststraten speciaal voor kinderen

Bij de Universiteit Twente in Enschede en bij de testlocatie in Goor opent de Twentse GGD speciale kinderteststraten voor kinderen jonger dan zes jaar. De PCR-testen die er worden afgenomen zijn hetzelfde als bij volwassenen - het bekende wattenstaafje in keel en neus - maar er wordt meer tijd uitgetrokken om aandacht te besteden aan de kinderen.
"We denken dat het daardoor kindvriendelijker wordt", zegt de Twentse GGD-directeur Samantha Dinsbach. "Als ouders hun kind op zo'n plek willen laten testen, dan kan dat. Soms zullen ze er dan iets verder voor moeten rijden. Ze kunnen uiteraard ook gewoon bij de dichtstbijzijnde gewone teststraat terecht met hun kinderen."
Tekst gaat verder onder de video
De GGD hoopt begin april de zogenoemde e-nose, de blaastest waarmee het coronavirus kan worden vastgesteld, naar Twente te halen. "We zijn daar volop mee bezig en we hebben er al een aantal in bestelling", vertelt Dinsbach. "We zullen goed moeten kijken waar we die apparatuur kunnen plaatsen, want het is erg gevoelig. Op drive-in locaties, waar auto's in- en uit rijden, is deze apparatuur geen optie."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.