Sport

Zaaloverzicht: Apollo 8 weer aan kop in de eredivisie, Jolly Jumpers verliest opnieuw

Apollo 8 weer aan kop
Apollo 8 weer aan kop © Jan Bredewoud
Basketbal, volleybal en waterpolo staat er vanmiddag op het programma in de zaal en het zwembad. Onderstaand een overzicht van de resultaten van de Overijsselse ploegen.
Apollo 8 gaat weer aan kop in de eredivisie. Op bezoek in Zuid-Holland had de ploeg uit Borne geen enkele moeite met VCN, dat eenvoudig met 0-3 opzij werd gezet. De setstanden waren 13-25, 11-25 en 14-25. Dankzij de zege neemt Apollo 8 de koppositie over van Sliedrecht Sport, dat het dit weekend op zou nemen tegen Set-Up'65. Die wedstrijd is echter afgelast.

Weer een nederlaag Jolly Jumpers

De basketbalsters van Jolly Jumpers wachten nog altijd op hun eerste punten van dit seizoen. In eigen huis was dit keer middenmoter Binnenland veel te sterk voor de ploeg uit Tubbergen. Het werd 47-85, waardoor Jolly Jumpers onderin blijft bungelen.

Zege voor waterpolodames Het Ravijn

De waterpolosters van Het Ravijn boekten zaterdagmiddag de tweede overwinning in het bekertoernooi. In Nijverdal werd het nog puntloze De Ham eenvoudig met 20-11 aan de kant gezet. Na een stroef begin werd in de tweede en derde periode de basis gelegd voor de ruime zege.
Lieke Schokker haalt uit namens Het Ravijn
Lieke Schokker haalt uit namens Het Ravijn © Orange Pictures

Ook heren Ravijn zegevieren

Ook de waterpoloheren van Het Ravijn wisten tegen De Ham te zegevieren in het bekertoernooi. In de provincie Utrecht waren de mannen van trainer Ron Loos met 7-20 te sterk.

Landstede eenvoudig langs Apollo

De basketballers van Landstede Hammer kenden in de Dutch Basketball League geen moeite met Apollo Amsterdam. De ploeg van Herman van den Belt nam de punten mee uit de hoofdstad na een klinkende zege (77-105). Nadat het eerste kwart afgesloten werd met een 14-24 voorsprong stond het halverwege 38-48 voor de bezoekers. In het vervolg kwam Landstede niet meer in de problemen, want na het derde kwart (54-73) werd de overwinning in het laatste kwart over de streep getrokken.

Volleybalsters Regio Zwolle onderuit

De volleybaldames van Regio Zwolle bleven zaterdagavond met lege handen na een spannend duel in Friesland. De ploeg verloor na een vijfsetter van VC Sneek: 3-2. Setstanden: 28-30, 25-22, 17-25, 25-19 en 15-8. Ondanks de nederlaag blijft Regio Zwolle voorlopig derde in de eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.