Sport

Saymak over 'lucky' goal: "Ik schoot hem volle bak op doel"

Met een geweldige knal bezorgde Mustafa Saymak zijn PEC Zwolle hoogstpersoonlijk een punt tegen RKC Waalwijk. De Zwollenaren keken lange tijd tegen een 0-1 achterstand aan, maar de middenvelder zorgde halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker.
"Ik raakte hem lekker, maar je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben dat-ie er zo invliegt", zegt Saymak na afloop. "De bal viel er net tussen en ik zag een speler van RKC er ook volle bak op afrennen, maar ik was er net iets eerder bij. Toen dacht ik niet meer na en schoot ik hem volle bak op goal en in de kruising."

Geluk

PEC kwam al enorm vroeg achter tegen RKC. "Het is natuurlijk nooit fijn om binnen vijf minuten een doelpunt tegen te krijgen. En al helemaal niet tegen een ploeg als RKC. Zij doen er alles voor om hier een overwinning over de streep te trekken en met zo'n voorsprong kunnen ze ver inzakken. Wij bleven vervolgens maar breien en hadden geluk dat het bij rust niet 0-3 stond."

Concurrent

Saymak kan dan ook leven met een punt. "Vooraf teken je niet voor een punt, maar als je de wedstrijd neutraal bekijkt mag je blij zijn dat je nog gelijkspeelt. RKC is een concurrent van ons en zij komen nu niet drie punten dichterbij ons. En ik ben blij dat ik hier een aandeel in heb gehad", aldus Saymak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.