Nieuws

Keolis verwacht spoedige oplossing problemen met elektrische bussen

De nieuwe elektrische bussen van Keolis
De nieuwe elektrische bussen van Keolis © RTV Oost
Busmaatschappij Keolis verwacht binnen afzienbare tijd de problemen met het stilvallen van elektrische bussen opgelost te hebben. Bij vijftien bussen, die sinds het begin van de concessie te maken hebben gehad met het probleem, is de software aangepast. Sindsdien hebben de bussen geen problemen meer gehad.
Daarom heeft Keolis besloten om de software op alle nieuwe elektrische bussen te installeren. Afgelopen dinsdagochtend zijn de laatste bussen voorzien van de update en de eerste resultaten zijn positief. Sinds de update zijn er geen bussen meer stilgevallen.

Stroom onderbroken

Een ander, minder voorkomend, opstartprobleem is dat een onderdeel van de bus bij het laden onder de pantograaf warm wordt. Hierdoor treedt een beveiliging in werking, waardoor de stroom in de bus wordt onderbroken. In dat geval schakelt de bus volledig uit en valt hij stil. Sinds de start van de concessie is dit veertig keer voorgekomen.
De reiziger merkte daar nauwelijks iets van, omdat snel een vervangende bus kon worden ingezet als het probleem zich voordeed. Tests en metingen worden nu gedaan tijdens het pantograafladen, zodat de oorzaak en de oplossing snel kan worden gevonden. Op deze manier wil Keolis stap voor stap toewerken naar het verder oplossen van de opstartproblemen.
Ondertussen wordt ook verder gewerkt aan verbeteringen met betrekking tot de verwarmingsonderdelen. Meer dan 135 bussen zijn inmiddels nagekeken en/of aangepast. Ook de verbeterstraat wordt verder geprofessionaliseerd. De eerste achttien bussen zijn inmiddels behandeld en het is de verwachting dat op korte termijn een groter aantal bussen per dag een volledige check-up kan krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.