Nieuws

Hele dag rijden geen treinen van Keolis en NS, ook bussen Arriva blijven aan de kant

Geen treinen vanwege strenge winterweer
Geen treinen vanwege strenge winterweer © Wouter de Wilde/ RTV Oost
Door het strenge winterweer ligt het openbaar vervoer op zijn gat. Door het toenemende aantal storingen aan wissels heeft Keolis besloten de hele dag geen treinen meer te laten rijden op het Blauwnet, dat zijn alle regionale treintrajecten in onze provincie. Ook NS laat de hele dag geen treinen meer rijden. De treinen va Arriva rijden zeker tot vier vanmiddag niet; daarna wordt verder gekeken. De bussen van Arriva blijven wel de hele dag aan de kant.
Op het traject Zwolle-Kampen rijden nog wel treinen van Keolis.

Veel storingen

De hele dag hebben de vervoerders geprobeerd de dienstregeling op te starten, maar door de wind, ijzel en sneeuw ontstaan er veel storingen aan de wissels. Vanmiddag besloot Keolis daarom geen treinen meer te laten rijden op het Blauwnet. Zojuist heeft ook NS samen met ProRail dit besluit genomen. "We realiseren ons dat dit een vervelende situatie is voor onze reizigers", laat de NS weten op haar site.

Gestrande reiziger

Dat het openbaar vervoer platligt, merkt ook een gestrande reiziger op het station in Steenwijk. "Ik heb vannacht gewerkt en er werd mij verzekerd dat ik terug kon rijden, maar dat is dus niet zo. Gelukkig komt iemand mij ophalen."
Hij moet naar Heerenveen. "Ik ben helemaal af. Als ik straks thuis kom, ga ik mijn hond uitlaten, douchen en dan ga ik plat."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.