nieuws

Meer ambtenaren van Losser naar Enschede

Meer ambtenaren van Losser naar Enschede
Meer ambtenaren van Losser naar Enschede
Opnieuw gaan er ambtenaren van de gemeente Losser naar Enschede. Het gaat om ambtenaren die belast zijn met werk, inkomen en zorg. Het WMO-loket in Losser blijft open. Dat hebben de twee gemeenten vanmiddag bekend gemaakt.
Op werk, zorg en inkomen zijn in Losser 19 arbeidsplaatsen. Tot aan de verhuizing op 1 januari 2014 wordt bekeken hoeveel mensen er ook in Enschede gaan werken. De gemeentebesturen van beide gemeenten willen de gevolgen voor het personeel nog uitwerken.

Fusie is niet de intentie

Volgens de gemeente Enschede is het geen opmaat naar een fusie, hoewel wethouder Welman het op de langere termijn niet uitsluit: "zeg nooit nooit". Volgens wethouder Van Hees van Enschede is die intentie er helemaal niet en is de samenwerking juist een goede manier voor Losser om zelfstandig te blijven. Ze roemt de bereidheid van Losser om het zo op te lossen. Losser heeft te weinig te maken met complexe wetten en regelgeving om de expertise te ontwikkelen die nodig is om ze goed uit te voeren. De veel grotere buurgemeente Enschede heeft dat wel in huis.
Eerder is in verschillende fases al een derde van het ambtenarenkorps van Losser overgegaan naar Enschede. Het gaat dan om ongeveer 50 ambtenaren. In alle gevallen houdt de gemeenteraad van Losser de autonomie over de eigen gemeente en kan ze haar eigen keuzes maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.