Grote brand in industriepand Enschede

De brandweer van Enschede is bezig met het blussen van een grote brand in een voormalig industriepand op de hoek van de Boddenkampstraat en de Joan Coststraat in Enschede. In het gebouw is een vlaggenbedrijf gevestigd en sportschool Go4it. Ook wonen er drie mensen.

De brand is vanmorgen om half zeven ontstaan. De oorzaak is niet bekend. De brandweer heeft de brand nog niet onder controle. De politie heeft uit voorzorg een aantal woningen in de directe omgeving ontruimd. De wegen in de omgeving zijn afgesloten. In verband met de sterke rookontwikkeling en de uitstoot van mogelijk gevaarlijke stoffen adviseert de brandweer in de omgeving van de brand ramen en deuren te sluiten. Bij de brand raakte niemand gewond.

 

Burgemeester Den Oudsten was bij de brand en heeft gesproken met onder anderen de eigenaar van de sportschool. De sportschoolhouder was eerder gedupeerd door een grote brand. De sportschool zat twaalf jaar geleden tijdens de vuurwerkramp op het Bamshoeveterrein. Toen raakte de sportschoolhouder alles kwijt. De gemeente Enschede vangt getroffenen en omwonenden op in het Stadskantoor.

 

Tweet van de eigenaar

 

Beelden van de brand op YouTube

 

Technische storing

De reden dat het bericht over de brand pas om half 8 gepubliceerd kon worden, was dat er technische problemen waren bij RTV Oost. Door de storing kon er een tijdlang niks gepubliceerd worden op de website en de mobiele applicaties. Inmiddels is de storing verholpen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Grote branden Enschede Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren