Nieuws

PvdA vraagt Tweede Kamer om investeringen in Nedersaksenlijn

De Nedersaksenlijn loopt van Twente, via Hardenberg, naar Groningen
De Nedersaksenlijn loopt van Twente, via Hardenberg, naar Groningen © RTV Drenthe
De landelijke PvdA wil vandaag bij het Noordelijk Verkiezingsdebat dat alle lijsttrekkers zich verbinden aan investeringen de Nedersaksenlijn en de Lelylijn. Daarmee wordt de bereikbaarheid van het oosten en het noorden van het land sterk verbeterd.
De Nedersaksenlijn is een directe treinverbinding van Enschede via Emmen naar Groningen. Investeren in de Nedersaksenlijn en Lelylijn levert duizenden banen op en maakt het Noorden nog aantrekkelijker om te wonen en te werken.

600 miljoen euro

Om de Nedersaksenlijn af te maken moet er een spoorlijn tussen Veendam en Enschede worden aangelegd. De kosten worden geschat op ongeveer 600 miljoen euro.
De nieuwe spoorlijn verbindt Groningen en Assen met Twente. Dat is goed voor de economische ontwikkeling van de regio. De aanleg van de Lelylijn kost enkele miljarden euro's en zorgt voor een snelle spoorverbinding tussen Groningen, Heerenveen en Lelystad.

'Niet enkel mooie woorden'

"Het kabinet Rutte 3 was een Randstadkabinet. Het is nu tijd voor daden en niet enkel mooie woorden", zegt PvdA-lijsttrekker Lilianne Ploumen. "Daarom wil ik met de andere lijsttrekkers afspreken dat we gaan investeren in goed openbaar vervoer en afspreken zowel de Nedersaksenlijn als Lellylaan aan te leggen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.