Nieuws

Weerbericht van maandag: nog een paar centimeter verse sneeuw, overdag matige vorst

Het ondergesneeuwde buitengebied van Weerselo
Het ondergesneeuwde buitengebied van Weerselo © RTV Oost
Nadat we gisteren wakker werden in een witte wereld, trekken we vandaag die lijn door. Er valt nog wat verse sneeuw en de temperatuur komt niet boven de nul. Dat zegt RTV Oost-weerman Martin Bosch. "Het was gisteren voor de liefhebber een fantastische dag. Vandaag sluit daar naadloos op aan."
Ook vandaag valt er nog wat verse sneeuw. "Vanuit het oosten komen er steeds gebiedjes dichterbij met wat sneeuwval. Dat schuift vanuit Twente de provincie in." Het sneeuwdek groeit daardoor nog met een paar centimeter.
De wind blijft zoals die is: matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. De sterkste wind is in het noorden van de provincie.
Gisteren was voor de liefhebber een fantastische dag
Weerman Martin Bosch
Verder blijft het vandaag bewolkt. "De kans op opklaringen is nog klein." Als het opklaart duikt de temperatuur nog verder naar beneden. "Dan kan er strenge vorst optreden. Dat zal waarschijnlijk zijn vanaf morgen tot het eind van de week."
Als het helemaal helder is, kan het kwik onder de -10 duiken. "Dus we hebben nog wel wat te gaan."

Koudegolf

Deze week is er kans op een zeldzame koudegolf. Dat is een aaneengesloten periode van minstens vijf ijsdagen, waarvan drie dagen met strenge vorst (-10 of lager). Een ijsdag is een dag waarop het de hele dag vriest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.